20 Şubat 2011 Pazar

Kaba''Dayı'' Schuster

 
    Schuster'i geldiğinden beri henüz anlayamadım.Oyuncu tercihleri sürekli değişkenlik gösteriyor.Rotasyon yüzünden ilk 11 bir türlü oturmadı.Uyum sürecini aşamadık desek yeridir.Bir hafta önce maç kurtaran oyuncu ertesi hafta oynamayabiliyor.Elbet oyuncuların antrenmandaki performansını ve hafta içerisinde neler yaşandığını bilmemizin imkanı yok. 

   Kadro derinliği fazlasıyla var gibi görünsede yerli kalitesi hep alt seviyede kaldı.Alınan yabancıların kalitesini tartışacak değiliz lakin 6+2+2 yabancı kuralı olan bir ülkede 10 tane banko oynayacak oyuncu transferi çok doğru olmadığını gördük.Kadroda  yeri banko 6 yabancı ve kalitesi yüksek 5 yerli ile kadro şekillendirilmeliydi.Biz rotasyonu 7-8 iskelet oyuncunun takımda sabit olduğu ve 2-3 oyuncunun değişkenlik gösterdiği bir durum olarak algıladık lakin yanılmışız.Sürekli 6+2+2 kuralından dolayı kim oynasın polemiği biz taraftarlar arasında yeteri kadar yaşarken Schuster de kendi içinden bunu yaşadığı ortada.

  Schuster 13 yılda 8 ayrı takım çalıştırmış.Bu taktik anlayış ve tutum sergilediği sürece takım adeti anlamında Yılmaz Vural'a yaklaşacaktır.Rakip oyuncu-hakem-federasyon-taraftarlar hemen herkes Schuster den nasibini aldı.Susmaya niyeti yok,susmasında.. Kantarın topuzu olduğu sürece..

  Yöneticiler sahibi oldukları holdingi yönetmek ile kulüp yönetmeyi eşdeğer gördükçe hata yapmaya devam edeceklerdir.Holdingleri her yıl kar üstüne kar yaparken yönettikleri kulüpler her yıl milyon eurolar borçlanıyorlar.Yaptıkları hataları görmezden gelip kendilerini başarılı yönetici görmeleri işin ayrı bir boyutu.

  Beğenmeyen stada gelmesin evinde izlesin demiştin ya Dayı ; Sana kötü bir haberim var. Ben geliyorum hem de 1000 km uzaktan Beşiktaş-Trabzon maçında tribündeyim. İster arsız de ister uslanmaz de ama; bana o sahadaki çubuklu formayı  görmek keyif veriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder