28 Kasım 2010 Pazar

Nobre,Dayı ve Beşiktaş

  Schuster (Dayı) şapkadan tavşan çıkarmadı klasik 4-2-3-1 oynattı.Formsuz Hakan Arıkan,sorunların bitmediği Fatih Tekke'nin olmayışı avantaja döndü.Q7-Bobo olmaması rağmen mevkileri çok sırıtmadı,Holosko ve Nobre verilen şansı iyi değerlendirdi.Schuster'in (Dayı) Ersan tercihi her geçen gün ne kadar doğru olduğunu görüyoruz,yaklaşık 3 hafta önce düzenli oynamaya başladı ve bundan sonra da formayı pek bırakacağa benzemiyor.Guti her zamanki gibi,adam bildiğin reyis!! Nobre'nin yılda böyle oynayacağı 2-3 maç vardır bu da onlardan bir tanesiydi,gönlümüz bu sayının artması!!!Belki bir dahaki Galatasaray maçına kadar böyle üst düzey oynamayabilir.
   Maçın gidişatı için Ali Turan yaptığı penaltı akıl alır gibi değildi,penaltı olmasa bu kadar rahat gitmeyebilirdi.Ali Turan Galatasaray da oynayacak kapasitede bir oyuncu olmadığı her geçen maçta gösteriyor ama giden hoca da gelen hoca da ilk 11 de oynatmaktan vazgeçmedi!! Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçlardan genelde bol kart ve penaltı olurdu,kartlarda bugün biraz cimriydi ama penaltı yine çaldı (net bir penaltıydı)

 Nobre-Holosko-Tabata gibi form seviyesi çok inişli çıkışlı oyuncuların yanında Guti nin olması Beşiktaş için şanstı,Guti nin de olmadığı düşünürsek bugün horoz dövüşünden hallice bir mücadele olacağı çok açıktı!! İlk yarı da Beşiktaş idare etti,Galatasaraya topla oynamasına izin verdi ama bu kadar eksik oyuncuları ile sonuca gitmesi zor gibiydi.Nitekim öyle de oldu.İyi niyetli Kewell,bal yapmayan arı Pino,istikrar abidesi Sabri,canlı bomba Ali Turan,kariyer sonu gelmiş Ayhan (Gereksiz bilgi: Bülent Korkmaz Ayhan'a Ayaan diyor!!! )

 İkinci yarı sanki Galatasaray öndeymiş gibi umarsız bir başlangıç yaptı.Cılız ataklar ve üç pas yapamadan topu kaptırmaları da cabası..Schuster (Dayı) yorulan Tabata yerine genç,dinamik,sahayı enine değil dikine gidebilen Necip değişikliği doğru bir hamle yaptı ve 5  dakika sonra da Guti nin müthiş ortası ile Nobre Galatasaray maçlarındaki 7. maçtaki 2.golü buldu..Nobre nin attığı diğer kafa golü nizamiydi ama Sabri'nin  hakeme gösterdiği reaksiyon sayesinde gol iptal edildi..İkinci golden sonra da Galatasaray'ın pek gelesi yoktu. Ama 90.dakika da Kewell'ın cezasahası çizgisinin üzerinden vurduğu kafayı Cenk elinden kaçırdı ve Galatasaray son 4 resmi maçtaki ilk golünü bulmuş oldu.2000 li yıllardaki Galatasaray dan eser yoktu,artık kendi evinde gardı çabuk düşen,rakibe baskı kuramayan bir takım haline gelmişti,bu sahalarındaki 4.mağlubiyetleri olmuştu,daha ligin 14.haftası,sıkıntı var!!!
  Hagi nin oyuncu değişikleri pek doğru değildi,Bobo ve Q7 nin olmayışı Hagi adına büyük şanstı..Tremiso nunda dediği gibi takımın içine Rijkaard sıçtı Hagi de sifonu çekiyordu!!
 Bir Beşiktaş'lıya en sevmediği oyuncu kim diye sorsalar 1.sırada Nobre çıkardı ama bugünkü oyuna etkisi ile 6 ay daha kredisi artmış oldu.Bu iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi karar veremedim!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder