25 Kasım 2010 Perşembe

El Clásico

  El Clásico bu kez son yıllarda olduğu gibi Barcelona nın oynayıp Real in izlediği bir maçın olmayacağı kesin,Mourinho neler yapabileceğini bir kez daha herkese gösterecektir.Daha önce Chelsea ve Inter in başındayken Barcelona yı durdurmayı başarmıştı.Bunu bir kez daha yapabilir.
  Her iki takımda çok formda,Xaviesta ya karşılık Özil-Alonso bakalım neler yapacaklar merak konusu..Ronaldo Messi kıyası ister istemez yine yapılacaktır.Her ikisininde kendisine has meziyetleri var,Ronaldo Messi ye göre çok daha kuvvetli,çok daha yıpratıcı bir yapısı var.Messi ise rakiplerinin adeta içlerinden geçebilme yeteneğine sahip,bunu Konami de es geçmeyerek yaklaşık 3 yıldır Messi yi hayalet gibi bir oyuncu yaptılar..
 Pep ve  Mourinho nunda karizma yarışı olacaktır.Şüphesiz en iyi giyinen teknik direktörler yarışması yapılsa kesinlikle 1. ve 2. olurlar.Ama  Pep in Mou nun oyun zekası yakalaması şimdilik imkansız gibi görünüyor.Pep de Rijkaard gibi Barcelona dan sonra ne yapacağını çok merak ediyorum.
  Ön alanda baskı yaparsa Real %100 sonuç alacaklardır,geçen yıl Espanyol bu yıl Hercules kazanırken ön alandaki muazzam baskısı ile sonuca gitmişlerdi.Mesut a çok büyük görev düşüyor,çok basit oynuyor alıyor veriyor,hocası ne derse harfiyen yerine getiriyor.En az Ronaldo kadar maça etki yapacaktır.
 Herşeye rağmen Real Madrid in kazanacağı bir El Clásico  olması dileğiyle..
 

1 yorum:

  1. Mourinho Messi'yi daha önce durdurdu.Daha doğrusu durdurabilen tek hocaydı.Ama o takımlar inter ve chelsea di.Yani zaten defansif özelliklerini kullanan takımlardı.Benim maçın skorundan çok Madridde Messiyi durduracak oyuncu olmadığından Mourinho önlemi nasıl alacak.Maçı kazanmaya çıkacağını düşünürsek Madrid kavga dövüş şekline dönüştürmediği sürece maçı kazanması zor.Barca hala 1 gömlek üstün.

    La liga'nın kalitesizliği iki senedir ön planda bu maçla göz zevkimiz umarım tavan yapar.Son söz deplasmanda olupta en büyük maçını Milanla oynayan Madrid, sahadan galibiyeti almadı son dk golü ile beraberliği kurtarmıştı.Bu maçı da bir kenara yazaraktan ordan hareketle maçın skorunu Madrid için belirleyebiliriz..Formda bir Mourinho olursa belki madrid olur ama onun dışında barca maçın favorisi..

    YanıtlaSil